Arhiva

Zaključili smo 2012.

Zaključili smo

U ovoj godini sno odradili niz tema za velike klijente kao što su Splitska banka, Siemens CMT, Podravka, Državna škola za javnu upravu, Cemex i mnoge druge. Uveli smo nove teme u naš edukacijski portfolio: Razvoj kreativnosti i inovativnosti, Upravljanje stresom te Pozitivna psihologija na poslu i optimizam.

Razvoj kreativnosti i inovativnosti je nov, zanimljiv seminar za one koji bi htjeli napraviti nešto novo, nešto drugačije, a ne ići po starim ustaljenim obrascima. Na edukaciji se uči kako kreativnost i inovativnost obogaćuju svaki posao. Uče se kreativne tehnike koje se onda mogu aplicirati na radnom mjestu i u organizaciji, kao i u privatnom životu.

Upravljanje stresom je za ljude koji su kronično pretrpani poslom, za ljude koji imaju narušenu ravnotežu poslovno – privatno, kao i za sve one koji žele naučiti što je zapravo stres, kako nastaje te znati prepoznati kad smo pod stresom i adekvatno primijeniti tehnike sučeljavanja sa stresom.  Osim boljeg nošenja s problemima, seminar je usmjeren i na poboljšanje kvalitete života.

Pozitivna psihologija i optimizam je jedan od naslova iz naše ponude gdje smo mi jedini izvođači takve teme u Hrvatskoj. Već se nekoliko godina bavimo znanstvenom pozitivnom psihologijom, područjem optimizma i naučenog optimizma, kao i teorijskom te praktičnom osnovicom ljudskih vrlina. Na seminaru se može naučiti kako posao ne doživljavati kao „nužno zlo“ i da pravi život ipak ne počinje onda kada se dođe kući.  A ipak se i može naučiti kako čašu vidjeti kao polu-punu, a ne polu-praznu.

Ove godine smo odlučili i biti što „bliže“ našim klijentima i potencijalnim klijentima, tako da smo, osim redovitih sastanaka, uveli i ovaj newsletter, koji osim novosti u našoj firmu i na edukacijskom tržištu, nudi spektar zanimljivih članaka i tema u trendu.

_________________________

Zaključili smo 2010.

2010. je bila poslovno izazova godina, ali puna zanimljivih događanja. U siječnju smo bili na stručnom usavršavanju na temu Coachinga u Londonu, u organizaciji London Coaching Academy. Podsjetili smo se da osobni  i individualni pristup klijentu omogućuje ubrzano razvijanje potrebnih znanja i preporučenih oblika ponašanja koja vode do boljih rezultata. Ovakav novi način prijenosa znanja koristi se kada klijent već posjeduje određena formalna znanja i vještine,  kako bi se iste unaprijedile i uspješno provele u praksi. Posebno je dragocjena mogućnost stjecanja ciljanih znanja i vještina potrebnih za ostvarenje specifičnih ciljeva, kada se ne može izdvojiti previše vremena za dugotrajnu edukaciju, a rezultati se očekuju u kratkom roku.

Do sada smo u našem radu koristili GROW model i gestalt principe, a učenje od uglednih britanskih coacheva bilo je usmjereno na rad s ograničavajućim uvjerenjima tijekom coachinga, faktorima koji osiguravaju uspješnost coachinga i novih tehnikama. Bilo je puno vježbi, a polaznici iz drugih kultura i različitih zemalja su nas obogatili vrijednim povratnim informacijama i novim idejama. Učenje kroz različitosti nam je bilo interesantno, a imali samo i malo vremena da se podsjetimo kako je London šaren, bogat i zanimljiv grad!

U veljači smo, u okviru Tjedna psihologije, organizirali Okrugli stol na temu optimizma. Upravno je ta tema odabrana budući da se u recesijskim vremenima prepoznaje kao aktualna. Okrugli stol je održan 19.02.2010. od 18:00-20:00 u Europskom domu. Diskutanti okruglog stola bile su psihologinje iz različitih grana psihologije: Zdenka Pantić (psihoterapija i socijalna zaštita), Jasna Špoljarić (rast i razvoj djece), Ana Karlović (medijacija i savjetovanje) i Jasna Justinić (organizacijska psihologija). Okrugli stol je trajao 2 sata, diskusija je bila dinamična i bogata, a bili su prisutni i predstavnici medija.

Razgovaralo se o značajkama optimizma, razlikama između optimizma i pesimizma, o značaju optimizma u kriznim vremenima te utjecaju zapadne i drugih kultura. Zaključeno je kako je optimizam u većini situacija dobar i poželjan način razmišljanja, međutim, pesimizam također ponekad koristan, pogotovo kad se radi o realnim procjenama i određenim poslovnim potezima. Diskusija je ukazala na zaključak da je optimizam potreban u recesijskim vremenima, osobito jer se pod utjecajem informacija koje odabiru mediji lako javlja pesimistično raspoloženje. Hvala svim sudionicima i publici na sudjelovanju i optimizmu!

U svibnju smo, nakon uspješne edukacije s SOS-tetama za Božić 2009., donirale znanje iz teme “Asertivnost u upravljanju konfliktima” SOS-mamama. Osim što smo radili na unaprjeđenju komunikacije i učili nove modele upravljanja konfliktima, bolje smo upoznale posao SOS-mama koji ponekad nije nimalo lak. Edukacija je bila uskršnji poklon SOS dječjem selu Lekenik. veseljem smo pripremali vježbe za SOS-mame, podsjetile se krasne atmosfere u SOS-selu i učinile nešto korisno za zajednicu. Podijelile smo nešto u čemu smo doista dobri – znanje!

U rujnu smo dobili stipendiju od strane EU i Agencije za mobilnost- petodnevnu edukaciju u sklopu Grundtvig programa. Tema edukacije je bila Interkulturalna komunikacija. Naučile smo još novih stvari o stereotipima i predrasudama, interkulturalnim razlikama i konfliktima, a osobito nam je bila zanimljiva tema kulturalnih standarda prema istraživanjima Geerta Hofstede-a. Edukacija se održavala u Berlinu. Trenerice su bile psihologice iz njemačke edukacijske firme Interpool GmbH, koja se bavi interkulturalnim edukacijama. Ovom prilikom iskazujemo zahvalu europskom Grundtvig programu i Agenciji za mobilnost EU. Nadam se da je to tek početak suradnje!